انتقال پروانه کسب چیست و آیا پروانه کسب هم باطل می شود؟، ما در این مطلب قصد داریم به موضوع انتفال پروانه کسب بپردازیم. آیا امکان انتقال پروانه کسب وجود دارد؟ علاوه بر پاسخگویی به این سوال، به این سوال نیز پاسخ خواهیم داد که آیا پروانه کسب هم مدت زمان اعتبار دارد و باطل می شود؟ برای پاسخ به این سوالات پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. با ما همراه باشید.
انتقال پروانه کسب چیست؟
انتقال پروانه به دو شکل وجود دارد:
- انتقال پروانه کسب از شخصی به شخص جدید
- انتقال پروانه از حرفه ای به حرفه دیگر
یکی از مهمترین و رایج ترین سوالاتی که در مورد پروانه کسب وجود دارد این است که آیا انتقال پروانه کسب به شخص دیگری امکان پذیر هست؟
پاسخ کوتاه: بله
پاسخ کامل: در صورتی که شخص حقیقی یا حقوقی دارنده پروانه قصد داشته باشد محل کسب خود را به دیگری واگذار کند باید درخواستی کتبی در این مورد به اتحادیه تسلیم کند. اتحادیه نیز پس از دریافت درخواست و بررسی، در صورتی که فرد معرفی شده را برای انتقال پروانه واجد شرایط در نظر بگیرد پروانه کسب قبلی را ابطال نموده و پروانه کسب جدیدی برای شخص جدید صادر می کند.
در مورد انتقال پروانه کسب به یک حرفه جدید نیز باید به این نکته ذکر کنیم که در این مورد نیز صاحب پروانه باید درخواستی مبنی بر تغییر پروانه کسب به حرفه ای دیگر به اتحادیه فعلی تسلیم کند. در این شرایط استعلام و تسویه حساب از اتحادیه فعلی نیز ضروری است. در مورد انتقال پروانه به حرفه جدید نیز در صورتی که ظرف 15 روز از تاریخ درخواست پاسخی دریافت نکردید به منزله موافقیت با درخواست است.
اعتبار پروانه کسب – جواز کسب باطل هم می شود!
پروانه کسب در 2 نوع پروانه کسب موقت و پروانه کسب دائم صادر می شود.
اعتبار پروانه کسب موقت تنها یک سال است. ضمنا پروانه موقت تنها یکبار صادر می شود. اما مدت اعتبار پروانه دائم 5 سال است و بعد از این دوره باید مجددا تمدید شود.
طبق قانون تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که بدون طی کردن مراحل دریافت جواز کسب و نداشتن این مجوز مشغول به فعالیت شود، متخلف محسوب می شود. مجازات هایی که برای این موارد در نظر گرفته می شود نیز از تعطیلی محل فعالیت تا جریمه نقدی، تعطیلی دائمی و حتی محکومیت های کیفری نیز دامنه های متنوعی دارد.
در مورد ابطال جواز کسب نیز باید به این موضوع اشاره کنیم که به جز دادگاه ها که در رسیدگی به امور کیفری ممکن است جواز کسب را باطل کنند، اتحادیه ها، اداره اماکن نیروی انتظامی و سازمان تعزیرات حکومتی نیز می توانند جواز کسب را باطل کنند. در چنین شرایطی اگر شخص دارنده پروانه این کار را خلاف قانون در نظر بگیرد می تواند برای پیگیری حقوق خود به مراجع قضایی مراجعه کند.